Tijdens de kickoff van de Open Monumentendag in de Grote Kerk in mei 2015 introduceerden wij de Wie Ben Ik? wandeling. Een groot succes! Een stadswandeling is toch wel extra leuk wanneer u op bezoek gaat bij uw eigen paleis of de brouwerij waar u uw eigen biertjes brouwt.

2_paul_bril

22_mencia_de_mendoza

12_de_kok

Wie Ben Ik? kaarten

Extra leuk is het dat de Wie Ben Ik? kaarten ook te koop zijn. De kleurrijke kaarten verhalen over de adellijke families van Breda, de ambachtslieden, vakmannen en kunstenmakers. Nodigt u met behulp van kunstschilder Paul Bril vrienden of familie uit voor een dagje museum, laat u de kok van Willem van Nassau en zijn keukenbrigade uw diner aankondigen of helpt een van de adellijke dames en heren u met het dicteren van de juiste kleding voor uw feestje?

Een setje van 36 ansichtkaarten kunt u bij ons bestellen voor maar €10,- U kunt de kaarten kopen in ons miniaturenmuseum of we verzenden ze voor u (verzendkosten bedragen €3,95). U kunt een mail sturen aan info@cultuurbehoudbreda.nl met vragen of uw bestelling.

Wandelen als Willem

U kunt de Wie Ben Ik? wandeling nu ook boeken. Een gids neemt u mee door onze stad. Onderweg doen we verschillende historische locaties aan. Voor we vertrekken krijgt u van ons een kaart en kunt u in de huid kruipen van een van de spelers uit de Gouden Eeuw van Breda. Bent u bijvoorbeeld Juliana van Stolberg en kreeg u maar liefst 17 kinderen? Dan heeft u inmiddels meer dan 365 achterkleinkinderen! Of bent u Hendrik III van Nassau-Breda en erft u zomaar de stad Breda van uw kinderloze oom en tante? Wat zijn de verhoudingen binnen de groep, wie is familie, echtgenoot of minnares?
Wij hechten veel waarde aan maatwerk. We houden rekening met de wensen van u en uw gezelschap en maken zo voor iedereen een passende wandeling.

Bel of mail ons voor meer informatie.