Foods & Boots “Leven van en voor het leger”

Foods-Boots

In deze wandeling worden Militaire gebou­wen en hun geschiedenis ver­bonden met winkels/horecagelegen­heden, die producten verkopen met een relatie naar dat militaire verleden: cho­colade, bier, aardappels, groente en fruit. Interessante weetjes over het leger en de industrie in de stad Breda krijgen ook een plekje op de plattegrond.

Lees verder.

Pop-up Experience “Welkom in de Wereld van Van Gogh”

Welkom-idwvvg2

Het nieuwe station in Vincents tijd is hypermodern. De post bezorgt soms wel tot 4 maal per dag. Schilderijen, bloemstukken, brieven, veel wordt vervoerd met de trein. Welkom in de wereld van toen met experiences van nu. Zie je zelf in de paardentram staan op weg naar het Mastbosch, wordt de (B)engel van Breda in het Bredase stadswapen en ontdek nog veel meer unieke Breda iconen en symbolen langs het spoor.

Lees verder.

Insteken op symboliek in Breda

InstekenOP

Symbool voor de stad Breda staan monumenten, schilderijen, voorwerpen en verhalen. Om het verhaal van de stad Breda op een verrassende manier te vertellen is door ons de techniek van het breien ingezet. Tweedentwintig unieke bolletjes zijn het resultaat hiervan geworden, gebreid door Bredanaars, met iconen van de stad.

Lees verder.


Maatwerk is belangrijk, neem contact op voor de mogelijkheden en ons complete aanbod. Bel 076 5154 324 of mail naar info@cultuurbehoudbreda.nl.


Vrouwen Rond Van Gogh

VrouwenRVGogh

Vrouwen spelen een belangrijke rol in het leven van Vincent. De vrouwen naar wie hij op zoek is, maar ook de vrouwen die hem beteugelen. De stad Breda heeft een band met Vincent en veel van ‘zijn’ vrouwen. Ontdek de wandeling, het prachtig geïllustreerde boek en de audio-tour.

Lees verder.

Van kanonnen tot Kwatta

Kanon

Tijdens de leerlijn Van kanonnen tot Kwatta beleven en leren scholieren uit groep 5 en 6 over het Breda van na 1648. Aan de hand van twee thema’s wordt deze periode behandeld; soldaten in de stad en industrie in de stad.

Lees verder.

Instawalk

Instawalk

Tijdens de Instawalk van Cultuurbehoud Breda krijgen leerlingen de kans om in 3 lesuren de ambachten van de stad Breda te verkennen. Zij gaan over ambachten lezen, ze bekijken en zelf vastleggen. Door middel van het ambacht ‘kijken’ maken zij kennis met zowel oude als nieuw ambachten. Op eigentijdse wijze kunnen leerlingen beelden een ‘ambachtelijke’ look kunt geven: ze gaan aan de slag met Instagram.

Lees verder.