‘Breda, toon me uw beelden en ik zeg u wat voor stad u bent’ (Johan van Uffelen, hoofdredacteur BN de Stem)

Tijdens de Instawalk van Cultuurbehoud Breda krijgen leerlingen de kans om in 3 lesuren de ambachten van de stad Breda  te verkennen. Zij gaan over ambachten lezen, ze bekijken en zelf vastleggen en maken door middel van het ambacht kijken kennis met zowel oude als nieuw ambachten. Op eigentijdse wijze kunnen leerlingen beelden  een ‘ambachtelijke’ look kunt geven: ze gaan aan de slag met Instagram.

Lesprogramma

Het lesprogramma bestaat uit 3 lessen, waarin leerlingen de zogeheten ‘Instawalk’ voorbereiden, uitvoeren en nabespreken. De lessen zijn gebaseerd op een lesuur van 50 minuten, waarvan les 1 en 3 in de eigen klas plaatsvinden. De groep wordt verdeeld in 5 groepjes van 5 á 6 leerlingen, waarbij elk groepje een ambacht krijgt toegewezen. Per groepje moet ten minste 1 leerling in het bezit zijn van een smartphone waarop de app Instagram geïnstalleerd kan worden.

  • Groep 1             Glas in lood
  • Groep 2             Tapijt en design
  • Groep 3             Klokken design, techniek en tijd
  • Groep 4             Architectuur en toepassing
  • Groep 5             Lasersnijden, 3D printing, kunst en beeldhouwen

Maatwerk

Deze leerlijn is ontwikkeld voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Kosten bedragen €5,- per leerling.
Uiteraard bieden wij maatwerk. In overleg kan de groepsgrootte, lesduur en het leerjaar worden besproken, ook kan er een selectie gemaakt worden van de beschikbare ambachten.

Op een interactieve manier zorgt de Instawalk voor cultuurparticipatie en brengt leerlingen op erfgoedlocaties en in contact met klassieke en eigentijdse ambachten in de stad Breda.

Voor het boeken van deze leerlijn of met vragen kunt u ons mailen: info@cultuurbehoudbreda.nl of bel 076-5138753.
Neem ook een kijkje op onze pagina van de Cultuurwinkel Breda.