Hip Ambacht beleeft 3e druk! De nieuwe route is uit, verkrijgbaar bij het miniaturen- en poppenhuismuseum op het begijnhof, de aangesloten ondernemingen en bij de VVV.

In de negen straatjes die zich bevinden rondom het kasteel van Breda worden van oudsher ambachten beoefend. Vandaag de dag vestigen zich hier opnieuw jonge, innovatieve ambachtslieden.

Met Hip Ambacht kunt u in de periferie van de Bredase binnenstad eigentijdse jonge ondernemers ontmoeten die met passie hun kunstenaarschap en vakmanschap tonen. Maar ook ambachtslieden van weleer zetten hun deuren voor u open. U maakt kennis met oude en eigentijdse ambachten, u kunt proeven van de heerlijkste patisserie of ambachtelijk gebrouwen biertjes op bijzondere locaties. Vakmanschap werkt!

Hip Ambacht kunt u beleven met gids, kijk voor meer informatie op bredapromotions.nl. Ook kunt u zelf doormiddel van onze pagina een selectie maken van locaties die u graag wilt bezoeken.

Hoe het begon

Wij startten het project ‘Hip Ambacht’ in 2013.Het doel van het project is tweeledig: ten eerste willen we bedreigde ambachten een nieuwe toekomst geven door het overbrengen van kennis tussen ouderen en jongeren en tussen verschillende opleidingsniveaus. Ten tweede willen we nieuwe eigentijdse ambachten zichtbaar maken en zodoende de stad Breda aantrekkelijk maken voor bewoners en toeristen. Daarvoor zijn ambachten gekoppeld aan zes Bredase evenementendagen en aan stages voor jongeren van vakopleidingen en een hogeschool.

In het project gaat het met name om het verbinden van diverse partijen. Er wordt een verbinding gelegd tussen ambachtsmensen, kunstenaars, jongeren van vakopleidingen en hogescholen, amateurs, erfgoedvrijwilligers en maatschappelijke organisaties.


Awards

Hip Ambacht blijkt een succes. Zo wonnen wij onder andere de Brabantse Erfgoedprijs 2014 en waren we de winnaar van de VIVID (Value Increase by Visual Design) Design Pressure Cooker leisure.  Lees hier meer over de Brabantse Erfgoedprijs en de VIVID award.


Neem contact op voor informatie en advies. Bel 076 5154 324 of mail naar info@cultuurbehoudbreda.nl.

aeczane.com/deadly-shark-48000-geciktirici-krem/