Op tweede pinksterdag 2014, Nassaudag, werd het boek van professor Vosters: “De Nederlanden in de Spaanse literatuur, van 1200 tot 1700”  door de Stichting Cultuurbehoud Breda gepresenteerd.

We mogen stellen dat dit zijn levenswerk is, na vijftig jaar onderzoek en het uitvorsen van informatie in vele internationale bibliotheken. Dr. Simon Vosters bewijst hiermede dat men enerzijds nooit te oud is om indruk te maken en dat de geschiedenis van meerdere kanten kan worden belicht en bekeken, dat de waarheid vele facetten kent en dat de beschrijving daarvan vaak subjectief is.

Dr. Vosters is zeer sterk in het duiden daarvan en geeft er als multivisionair op een subtiele, maar niet mis te verstane wijze een aaneenschakeling van voorbeelden van in zijn boek.

Om zich erin te verdiepen, zult u er wel even voor moeten gaan zitten, want het boek bevat liefst 864 pagina’s met heel veel historische en vaak unieke informatie, gelardeerd met fraaie anekdotes en 32 pagina’s mooie afbeeldingen.

Na het lezen van de prachtige vertellingen met vele literair-historische dwarsverbanden zult u een blijvend veranderde kijk behouden op de betekenis van ons land in de tijd van het jaar 1200 tot het jaar 1700, de tijd van de Zeventien Provinciën, de Opstand en de Tachtigjarige Oorlog, en later.

Waar vijand ook een vriend kan zijn, waar naast oorlog en strijd ook handel en waardering voor elkaars mentaliteit, kunst en cultuur kan samengaan, waar zelfs wederzijds huwelijken werden gesloten. Ook hieruit blijkt volgens ons dat de waarheid vaak in het midden of elders ligt en uit vele componenten bestaat…

Bestellen

Het boek is te bestellen voor de introductieprijs van  € 49,95  per boek (normale prijs € 69,95).

Afhalen kan bij de Stichting Cultuurbehoud Breda, Catharinastraat 23, 4811 XD Breda. Als u dat liever heeft, kunt u het boek ook per post laten bezorgen (verzendkosten: € 5,05 per boek)


 

Bestelformulier:

[contact-form-7 id=”1906″ title=”bestelform boek Spaanse literatuur”]

(Klik op de illustraties om de betreffende pagina in een pdf-bestand te bekijken en te lezen)

Voorzijde

Achterzijde

Achterzijde

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

pagina 17

pagina 17