banner

Klik hier voor de (b)engels van Breda foto’s!


 10 en 11 september is het weer Open Monumentendag Breda. Voor de 30e keer gaan deuren open die normaal gesloten blijven. Kies uit meer dan 30 monumenten die gratis te bezoeken zijn. Het thema van dit jaar is Iconen & Symbolen. En dat ligt geheel in ons straatje. Samen met andere bollebozen verzorgen wij een aantal mooie locaties. Kijk op de website van Open Monumentendag Breda voor het volledige programma.

In_Sanguine_Agni_foto's19Kasteel Bouvigne

De ‘Mariaburcht’. Symbool voor de catechisten van Breda. Tijdens rondleidingen kun je het verhaal van de catechisten én de vrouwen horen, in het koetshuis kun je hen ontmoeten. Er is een Pop-up museum over de zorg en uitleg in de prachtige tuinen over kruiden met katholieke namen.

bengel-van-bredaStadhuis

Het stadhuis van Breda is vol symboliek. Bij aankomst word je begroet door de leeuwen die de wapens van Breda en Brabant vasthouden. Vrouwe Justitia prijkt boven de ingang. Speciaal voor Open Monumentendag is er het ‘Stadhuis Pop-up Museum’ en onze nieuwe Experience ‘de (b)engel van Breda’. Het ‘Narrenschip van Breda’ neemt iconen van de stad op de korrel.

duwkarStation Breda

Maar liefst 3 Experiences! Kom naar ‘De Aardappeleters’ bij VVV en ‘De Ginnekense Paardentram’ in het infocentrum Via Breda – beiden aan de Willemstraat. Of de nieuwe experience ‘De Duwkar: welkom in het land van Van Gogh, Breda International terminal’, aan de zuidkant van het station. Het klapstuk is misschien wel de lancering van de wandel-fietsroute ‘De Van Goghs in Breda’!


 

13754523_1041310255938075_6693575678441298335_nGrand Theatre

Kom naar de duurzame en grootste catwalk van ‘waardeloos materiaal’, maar liefst 550 figuren, samengesteld uit alles wat ‘in laatjes’ ligt. De catwalk strekt zich uit over verschillende verdiepingen, een bijzondere manier om Grand Theatre te leren kennen.

0001 (3)Grote Kerk

Hét icoon van de stad. Symbool voor thuiskomen, voor geloof, voor Bredanaars, voor de Nassaus, voor kunst en cultuur én voor vakmanschap. VMBO Tessenderlandt vult – met behulp van andere organisaties – de kerk met activiteiten. Presentatie van Junior Cityguide én rondleidingen door onze stagiair van de Rooi Pannen om 12.00, 14.00 en 16.00 uur!

Template_100x70_1_ConceptGimbrère advocaten

Het huwelijk als symbool voor eeuwige trouw geeft stof tot praten! Kom naar de doorlopende lezingen en uitleg over ‘verstands- en strategische huwelijken bij de Bredase Nassaus, de industriëlen van weleer en de datingsites van nu. En naar de mini-expositie over het gebruik van kruiden in het huwelijk.

chasseWaalse Kerk

De Waalse Kerk is een verborgen parel van Breda met een rijke geschiedenis. Pas in 1980 werd de oorspronkelijke ingang herontdekt. Kom tijdens OMD langs voor muziek en het Pop-Up Museum met moderne maquettes.