Het weekend van 11, 12 en 13 september is Open Monumentendag, met als thema Kunst&Ambacht. Wij hebben samen met onze partners een mooi programma samengesteld. Het project Hip Ambacht levert een grote bijdrage met oude bekenden en nieuwe innovatieve ideeën. Dat 2015 het Vincent van Gogh jaar is blijkt ook uit ons programma voor Open Monumentendag Breda. Komt dat zien!

Van Gogh als inspiratiebron

Stichting Cultuurbehoud is tijdens OMD 2015 goed vertegenwoordigd op het van Coothplein, met van Gogh als inspiratiebron. We werken net als vorig jaar samen met Tessenderlandt, zo zal er onder andere een Junior Cityguide op pad gaan met een ervaren gids van Breda Promotions en vertellen over de Vrouwen rond Vincent van Gogh. Maar ook de ‘Vincent van Gogh experience’ is weer aanwezig, hier kun je in het schilderij De Aardappeleters een vorkje mee prikken. We hebben niet stilgezeten het afgelopen jaar en samen met Imagination Lab een nieuwe experience vormgegeven. In ‘I like to move it’ vertellen we het verhaal over kisten vol werken van Vincent van Gogh en stellen jou voor de keuze; bewaren, weggooien of ruilen?

Hip Ambacht in een Hip nieuw jasje

Het gehele weekend kun je zelfstandig ‘Hip Ambacht, dé straatjes van Breda’ lopen. Recent hebben we onze nieuwe plattegrond gelanceerd, prachtig geïllustreerd door Renie Lamers. We laten je kennis maken met een aantal van de hipste en meest ambachtelijke adressen in de stad en besteden aandacht aan het Breda van vroeger. De plattegrond is onder andere op te halen in de Waalse Kerk, Catharinastraat 83.

Kijk voor meer informatie op Hip Ambacht en Renie Lamers.nl

Programma Open Monumentendag Breda

Samen met Muzipo hebben we gewerkt aan een cadeautje voor de stad Breda. Breda heeft dit jaar sinds 763 jaar stadsrechten en zo ontstond het idee om een 763 meter lange sjaal te breien voor Reus Gideon. Bekijk dit indrukwekkende kunstwerk en kom erachter wie reus Gideon is. Daarnaast is er druk gehaakt en hebben onze SCHATtebollekes gezelschap gekregen van de Vincent van Gogh- bol, de moeite waard om een kijkje te komen nemen!  Kijk op www.openmonumentendagbreda.nl voor onze overige activiteiten en het volledige programma van OMD 2015.