Symbolen zijn eeuwenoude en universele aanduidingen: verbeeldingen van gevoelens en verhalen. De Egyptenaren wisten al dat één beeld meer zegt dan duizend woorden en creëerden daarom hun hiërogliefen taal.

Wapenschilden, (lands)vlaggen, heraldiek uit vroeger tijden, maar ook hedendaagse verkeersreglementen en social media zijn ‘vergeven’ van symbolen en iconen; zie de smartphone, facebook and do so. Smiley’s en emoticons vertalen nog steeds onze gevoelens en verhalen.

Symbool voor de stad Breda staan monumenten, schilderijen, voorwerpen en verhalen. Om het verhaal van de stad Breda op een verrassende manier te vertellen is door ons de techniek van het breien ingezet. Tweedentwintig unieke bolletjes zijn het resultaat hiervan geworden, gebreid door Bredanaars, met iconen van de stad.

Storytelling waarin vakmanschap, kunst, historie, innovatie, beeld en erfgoed samenkomen. De draden wol staan in feite symbool voor de verbinding die het project tot stand heeft gebracht tussen heden verleden, jonge en oude Bredanaars, vrijwilligers en professionals, oude en nieuwe technieken gecombineerd met oude en nieuwe verhalen.

‘Insteken op symboliek’ heeft naast haar symbolische waarde voor cultuurminnaars tevens een positieve bijdrage geleverd aan het welzijn van de stad en haar inwoners.

Download nu de patronen

Klik hier voor het basispatroon.