We hebben een hele toffe samenwerking in petto met Grand Theater Boekhandel aan het Van Coothplein. In aanloop naar moederdag organiseren we samen de boekpresentatie ‘Vrouwen rond van Gogh‘.

Recent na het schilderen van De Aardappeleters verhuist de moeder van kunstschilder Vincent van Gogh, Anna van Gogh-Carbentus, in 1885 naar Breda om op het Van Coothplein te gaan wonen, toen nog het Wapenplein geheten. Zoals iedere moeder had zij zorg voor haar gezin, zij kende goede- en slechte tijden. Ze was immers net weduwe geworden en in haar gezin gebeurde veel!

Speciaal voor Moederdag wordt het boekje Vrouwen rond van Gogh gepresenteerd. Vrouwen maakten een grote indruk op Vincent, zo zijn er de vrouwen waarnaar hij doorlopend op ‘jacht’ is en de vrouwen uit zijn familie die hem juist beteugelen. En welke vrouw vat al deze verschillende typen vrouwen het beste samen? Juist, de Moeder.

Zaterdag 7 mei van 10.00-17.00 uur bent u van harte welkom in de prachtige boekhandel. U kunt bij ons terecht met al uw vragen. Of voor een ‘hapje’, want onze Hip Ambacht Experience De Aardappeleters is ook aanwezig. Op een wel heel bijzondere manier, nu nog levensechter! Of gaat u liever als liefde van met Vincent op de foto? En van welke liefde heeft u het meeste weg? Tot zaterdag!

vrouwenbordencompressed_0-page0

vrouwenbordencompressed_0-page1

vrouwenbordencompressed_0-page2

vrouwenbordencompressed_0-page3

vrouwenbordencompressed_0-page4

vrouwenbordencompressed_0-page5