Op donderdag 26 juni heeft Stichting Cultuurbehoud Breda met Immaginationlab de eerste prijs gewonnen in de categorie ‘leisure’ van de Design Pressure Cooker dag, georganiseerd door de KvK West Brabant in samenwerking met Vivid.

De Design Pressure Cooker dag in Breda heeft als doel de sectoren Leisure, Logistiek en Maintenance te laten samenwerken met de creatieve industrie. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Gemeente Breda in het kader van het project VIVID –value increase bij visual design, onderdeel van het Interreg programma twee zeeën.

 

Marnix van de Vijver van Imagination Lab te Breda werd ingeschakeld als kennisleverancier van onze ontwerpvraag: “Het opzetten van een culturele leerlijn-module met de Paardentram Experience als proof of concept ”. Het resultaat van dit traject is “het Bredaas erfgoed op een boeiende en actieve vorm onder de aandacht brengen van jongeren.” Met als duurzaam resultaat een blijvende hologram animatie op basis van de peppers ghost techniek waarin het nieuwe ambacht en vakmanschap samenkomen.

De student is toerist in eigen stad.

De ‘making of ‘  van de paardentramexperience voor de Open Monumenten Dag 2014.

“Een Efteling ervaring in de Waalse kerk”

Door studenten bouw-en interieur van Tessenderlandt