Geschiedenis tot leven gebracht met I LOVE BREDA

Ontzettend trots zijn we op het feit dat het project SCHATtebollekes van Breda nu te zien is in het MOTI, als deelexpositie van I LOVE BREDA – KIJK MIJN WIJK.

SCHATtebollekes

SCHATtebollekes zijn gebreide en gehaakte bolletjes met de schatten en iconen van Breda  erop, zoals het Kwattasoldaatje, de oogtegels van het Kasteel van Breda, de monstrans uit de Grote Kerk en bijvoorbeeld het nieuwe station. Ook de ambachten die terug te vinden zijn in de negen straatjes van Breda, zoals de edelsmid, bierbrouwer en patissier kunt u terugvinden op de SCHATtebollekes.

Het project is gestart op de Anton Pieckdag 2013 op het Begijnhof. Medewerkers van de Stichting en dames van de Belcrumse breiclub zijn gestart met het breien van de oogtegels van het kasteel van Breda in de koningskleuren azuurblauw en goudgeel. Sindsdien blijft het project groeien en zijn er veel deelnemers en ontwerpen bijgekomen. Het draagt bij aan de doelstelling van Hip Ambacht: zorgdragen voor het voortbestaan van ambachten als immaterieel erfgoed. ‘Ambachten zijn perfecte bruggenbouwers’, tussen jong en oud, tussen meester en leerling.

Een project dat staat voor ambacht en Breda ademt. Met zorg zijn de SCHATtebollekes handgemaakt door echte Bredanaars, waardoor de stad en haar geschiedenis letterlijk tot leven komt.

Cultuurnacht

I LOVE BREDA – KIJK MIJN WIJK  en de deelexpositie SCHATtebollekes van Breda zijn nog tot en met 23 januari 2015 te zien in het MOTI. 23 januari wordt de expositie feestelijk afgesloten tijdens de Cultuurnacht. Stichting Cultuurbehoud Breda heeft tijdens de Cultuurnacht ook een mooi programma in de Waalse Kerk.

Klik hier voor meer informatie over de Cultuurnacht, het MOTI en Hip Ambacht.

sb3

schattebollekes