Bezoek het poortgebouw op het Begijnhof, proef de sfeer en beleef de passie. Klein, kleiner, kleinst, U gelooft uw ogen niet!

De fascinatie voor de wereld in het klein is van alle tijden. Welgestelde mensen spendeerden soms evenveel geld aan hun hobby als aan hun eigen woning. In onze verzameling miniaturen ziet u de maatschappij aan u voorbij trekken, alsook de rol die mensen hierin gespeeld hebben.

We hadden het niet mooier kunnen zeggen dan een bezoeker aan ons museum:

“Het zijn documenten; documenten van het leven”

– Justine de Waal –

 

Poster-online

De wereld van XXS

begijnkeukenAlles, maar dan ook werkelijk alles, wordt al eeuwenlang in miniatuur nagemaakt. Zo vindt u in ons museum een origineel begijnenhuisje, een weergave van het goede leven, een stoffenwinkel uit de jaren ’50 en een oud bruin Bredaas café.

Maar ook het poppenhuis van Marjan Drukker,  een volledig ingericht grachtenpand in art-deco stijl. Dit poppenhuis is een stille getuige van de tragiek rondom een Joodse familie, in ons museum vertellen wij u over deze ontroerende geschiedenis. → Lees meer

Nieuw in 2016 is de prachtige collectie van een 15 tal ‘Anton Pieckhuisjes’. Deze sprookjesachtig verzameling verwondert en vermaakt.

Geniet van een heerlijk kopje koffie en bekijk de uitgebreide film die u meer vertelt over het begijnhof en het tot stand komen van de collectie.

Bezoekersinformatie

Miniaturenmuseum Breda
Catharinastraat 23
4811 XD  Breda
Aan de ingang van het begijnhof, in het poortgebouw

Let op! Het museum is helaas niet toegankelijk met een rolstoel.

 

 

 

Openingstijden:
maandag 13.00 uur tot 16.30 uur
dinsdag t/m zaterdag 10.00 uur tot 16.30 uur
zondag 13.00 uur tot 16.30 uur
entree € 3,50 inclusief koffie / thee / begijnendrankje
kinderen tot 12 jaar gratis