Bewaren, weggooien of ruilen?

Na de plotselinge dood van de vader van Vincent van Gogh verhuist zijn moeder, met zus Lies en broer Cor in 1886 naar Breda, in de buurt van tante Cornelie en oom ‘Cent’. Vincent’s kisten met schilderijen verhuizen mee. Deze worden opgeslagen op de zolder van timmerman en verhuisbedrijf Janus Schrauwen, wel 60 schilderijen, 150 losse doeken, 80 pentekeningen en tussen 100 en 200 krijttekeningen!

De kisten worden vergeten en 17 jaar later, in 1903, verkoopt Schrauwen alles aan Couvreur. De schilderijen komen terecht in de kelder, behalve de naaktstudies, die wil zijn vrouw niet in huis hebben. Deze gaan naar de papierfabriek in Tilburg om te worden vermalen. De overige werken worden in de loop der jaren geruild tegen een biertje of voor een paar dubbeltjes verkocht op de markt.

Wat zou jij doen? Neem zijn tekeningen in eigen hand. Bewaren, weggooien of ruilen?

Techniek

We maken in deze opstelling gebruik van “Forced Perspective”. Het kleine schilderij van 20 cm en de verhuizer van 50 cm hoog staan dicht bij de camera en zijn dus groot in beeld. Jij als deelnemer staat ver van de camera en bent zodoende klein in beeld. Dit alles gecombineerd met een live beeld van een verhuiswagen-maquette maakt het verhuisplaatje compleet. De digitale ansichtkaart als herinnering is te downloaden op onze facebookpagina!

Boek nu een privé experience!

U kunt deze experience ook zelf boeken. De experience kan ingezet worden binnen een lespakket, als workshop of ter promotie van uw bedrijf of evenement. Op bijzondere manier gaat u aan de slag met het verleden en heden, op een leerzame en interactieve manier. Wij hechten veel waarde aan maatwerk en kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Bel ons 076 – 515 43 24 of mail info@cultuurbehoudbreda.nl

Video