Neem plaats aan de tafel van de aardappeleters

Op wel heel bijzondere wijze wordt De Aardappeleters, één van de meest bekende schilderijen van Vincent van Gogh, tot leven gebracht in de Vincent van Gogh experience. Door middel van 3D- camera technieken wordt een eigentijdse interpretatie van cultureel erfgoed opnieuw onder de aandacht gebracht. Moderne technieken en historie komen zo samen in een bijzonder project.

Geschiedenis

Studenten van Tessenderlandt hebben onder begeleiding van Imagination Lab de aardappeleters nagespeeld in een  Brabants wevershuisje. De afdeling bouw en interieur zorgde voor het nodige laswerk. Leerlingen van het Radiuscollege maakten een ‘making of’. Krachten werden gebundeld en zo ontstond een prachtig resultaat dat voor het eerst te zien was tijdens de Cultuurnacht Breda op vrijdag 23 januari 2015. De aardappeleters zijn echter nog niet compleet, daarom nodigen we jou graag uit om een vorkje mee te prikken…

Boek nu een privé experience

U kunt de Vincent van Gogh experience ook zelf boeken. De experience kan ingezet worden binnen een lespakket, als workshop of ter promotie van uw bedrijf of evenement. Op bijzondere manier gaat u aan de slag met het verleden en heden, op een leerzame en interactieve manier. Wij hechten veel waarde aan maatwerk en kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Bel ons 076 – 515 43 24 of mail info@cultuurbehoudbreda.nl

Video’s


Publiek in actie tijdens Cultuurnacht Breda 2015


Bekijk ‘The making of the Van Gogh Experience’ door Peter Stokla.


Making of Vincent van Gogh experience door MadHouse

Bekijk hier de aflevering van Brabant Nieuws van 16 december. Scroll naar 9 minuut 30 voor een mooi verslag van de voorbereidingen van de experience.


Reportage BredaNu van de Cultuurnacht 2015