Het avontuur lonkt op vrijdag 22 januari 2016, wanneer de Cultuurnacht om 19:00 uur van start gaat. Meer dan 45 deelnemers laten dit jaar een bijzonder programma zien, waar avontuur, ontmoeten, bijzonder locaties en te ontdekken verhalen belangrijke ingrediënten van zijn. Durf jij het aan?

Prijsuitreiking meest inspirerende ‘verloren’ doek!

500 Bredadaars reageerden de afgelopen weken op onze oproep een ‘verloren’ Van Gogh te schilderen. Vrijdag worden de meest inspirerende werken beloond! Om 19.00 uur zal Marlice Dreessen, directeur VVV Breda, de prijzen bekend maken en uitreiken in de categorieën: peuters, basisschool leerlingen vanaf groep 3, middelbare scholieren, Bredanaars en kunstenaars. Is jouw kunstwerk een kanshebber, ben je gewoon nieuwsgierig of benieuwd naar het verhaal achter de ‘verloren’ schilderijen? Kom langs en maak kans op een van die prijzen!

Vrouwen rond Van Gogh. Geloof, hoop en ware liefde van een kunstschilder

Beleef met ons de cultuurnacht in Huis van Wijngaerde. Kom naar het Pop-Up Museum Op van Gogh aan de Catharinastraat voor het verhaal van de vrouwen rond Van Gogh. Geloof, hoop en ware liefde van een kunstschilder. Onze expert vertelt het verhaal en beantwoord de gehele avond vragen over Vincent en ‘zijn’ vrouwen. Verschillende vrouwen zijn uitgelicht op fotoborden en in audiofragmenten.

Experiences

Ook dit jaar hebben we samen met Imagination Lab weer uitgepakt en presenteren we een aantal mooie experiences. De inmiddels bekende Vincent van Gogh experience, waarbij je een hapje mee kunt eten in het schilderij de Aardappeleters, staat voor je klaar. Daarnaast kun je – misschien wel je eigen – schilderijen vangen in de lucht tijdens de Pop-Up Museum experience. We hebben een myserieuze spiegel waarin je jezelf terugziet als Vincent van Gogh en je kunt in de Selfie Booth van het Breda’s Museum een van Gogh Selfie maken. Ga je liever analoog? De prachtige SCHATTEbollekes zijn weer te bewonderen, aangevuld met ballen in van Gogh stijl en de expo Vincent Vincent Vincent is te bezoeken.
Kijk op de website van Cultuurnacht Breda voor meer informatie.