Mensen gaan steeds vaker voor duurzaamheid en hergebruik van materialen, oude waarden en technieken worden gewaardeerd en samen met nieuwe tools creëren we eigentijdse kunst en design. Geniet met Hip Ambacht van hip ambacht met eigentijdse interpretaties van cultuur en vakmanschap.

Beleef met ons de Cultuurnacht op 23 januari 2015, tussen 19.00 en 00.00 uur, in de Waalse Kerk.

Handmade in Breda, HIB
De magie van fotografie in lichtkunst
Vele voorstudies door Vincent van Gogh maakten zijn meesterwerk De Aardappeleters technisch steeds beter. Hij wilde een echte ‘boerenschilder’ zijn:  de eenvoud en puurheid van het leven weergeven.
Tijdens de cultuurnacht ga je net als Vincent schilderen, maar…  niet met verf maar met licht!
Else Loof fotografie

HIB
Vincent van Gogh-experience 
Onder de bezielende leiding van Imagination lab hebben studenten van Tessenderlandt  de aardappeleters nagespeeld in een Brabants wevershuisje en zorgde de afdeling bouw en interieur voor het nodige laswerk. Tijdens de cultuurnacht ziet u het resultaat. Bekijk de door het Radiuscollege gemaakte   ’the making of’  én schuif aan om een vorkje mee te prikken in het schilderij van Vincent van Gogh.
Een samenwerking van studenten en docenten van Tessenderlandt, Radius College  en Immagination lab  

HIB
Eenvoud Baart Kunst
Met eenvoudige materialen, toegepast op onverwachte wijze zijn 100 bijzondere creaties en figuren geschapen. Duurzaam werken, hergebruik van materiaal, toepassen van design en vooral het lef en de passie zorgen voor een onverwacht schouwspel.
Tine Merkx

 

Waalse Kerk | Catharinastraat 83 b | open tot 00.00 uur | www.hipambacht.nl | www.cultuurnachtbreda.nl