Ambacht binnen de stichting!

24 februari 2017

Renie

Illustratrice Renie Lamers is verantwoordelijk voor de opmaak van veel drukwerk van de stichting, waaronder de flyer ‘Hip Ambacht’. We vragen Renie of ze haar werk als een ambacht ziet en of het ook ‘Hip Ambacht’ is?

Renie, zie jij je werk als illustratrice als een ambacht? 

Zeker! Vanaf dat ik op de academie zat ben ik altijd bezig geweest met ambachtelijke technieken om mijn illustraties te maken. Veel collagewerk, handmatig tekenen en het gebruik van grafische technieken. Zeefdruk is op dit moment mijn meest gebruikte en door klanten meest gevraagde techniek. Het is een volledig handmatige techniek waarbij je zelf het drukproces kan aansturen.

Valt  jou ambacht ook onder de noemer ‘Hip Ambacht’? 

Grafische kunsten zijn weer helemaal HIP! Digitale toepassingen worden steeds meer ingeruild voor ambachtelijk werk en het zelf maken. Zeefdruk was nog niet eerder zo populair! Het is een techniek die al lang geleden is ontstaan maar met moderne ontwerpen kun je zeefdruk zo naar deze tijd tillen. In mijn werk merk ik dat veel mensen zeefdruk verkiezen boven een digitale print, vooral als het om een geboortekaart of om een trouwuitnodiging gaat. Dan wil je echt iets speciaals en persoonlijks en dat kan met deze techniek.

www.renielamers.nl