Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda

Museum-pmm

Heel herkenbaar, ontroerend en verrassend is het leven van alledag in beeld gebracht: van een wasdag uit opoes tijd tot een heuse marrakech met heerlijke oosterse specerijen.
Tot in het kleinste detail zien we interieurtjes/poppen-huizen ingericht alsof je zo binnen kunt stappen en een Bredaas biertje kunt drinken in het bruine café, een kaarsje gaat opsteken in het begijnenkerkje, een gokje kan wagen in Holland Casino of gaat aanzitten aan het diner in de ontvangstzaal op de KMA.

Openingstijden:
Zondag & maandag 13.00 – 16.30 u
Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 16.30 u

Entree:
€ 3,50 inclusief koffie/thee

Locatie:
Catharinastraat 23, Breda

Meer info »

Welkom in de Wereld van Van Gogh

Welkom-idwvvg

Maak een interactieve reis door de familiegeschiedenis van de Van Goghs. Opa Van Gogh kiest in 1822 voor de stad Breda, een stad met grandeur, voor zijn beroeping als dominee. De vader van Vincent brengt zijn jeugd door in Breda evenals Vincents ooms en tantes. Moeder Anna woont op het huidige Van Coothplein met Vincents zus Wil en broer Cor na het overlijden van Vincents vader in Nuenen. Broer Cor werkt dan om de hoek bij machinefabriek Backer & Rueb, op een eiland in de Mark, tegenover het Groot Arsenaal aan de huidige Markendaalseweg.

Periode:
Tot 8 januari 2018

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur of op afspraak

Entree:
Gratis!

Locatie:
Station Breda, in de winkelgalerij tegenover de Bruna.

Meer info »

Route