Leven van en voor het leger.

Wandeling-foods-boots

De 4.000-stappenroute Foods & Boots vertelt het verhaal over Breda als garnizoensstad, waar Bredanaars van en voor het leger leven.

De papieren Foods & Boots route is verkrijgbaar bij het Miniaturen- en poppenhuismuseum op het begijnhof, de aangesloten ondernemingen en bij de VVV. Download hier de wandeling.


Op pad met Milou: Kwatta

Op pad met Milou: Conserven

Op pad met Milou: Drank

In deze wandeling worden Militaire gebou­wen en hun geschiedenis ver­bonden met winkels/horecagelegen­heden, die producten verkopen met een relatie naar dat militaire verleden: cho­colade, bier, aardappels, groente en fruit. Interessante weetjes over het leger en de industrie in de stad Breda krijgen ook een plekje op de plattegrond.

De wandeling start in het nieuwe ontwik­kelingsgebied in de binnenstad: de Gasthuisvelden. De ontwikkeling van de Gasthuisvelden biedt de kans om ruimte aan de stad toe te voegen door het ont­sluiten van een kazerneterrein en biedt ook de mogelijkheid om de verbinding met de Nieuwe Mark af te ronden. On­derwijs, leisure, natuur, wonen en werken gaan er een plek krijgen. Breda leeft, bouwt voort op zijn verleden én geeft inspiratie voor de toekomst.

De stad Breda biedt een thuisbasis aan cadetten en studenten en geeft een warm welkom aan de toerist. Ook de Bredanaar mag zich met deze wande­ling toerist in eigen stad voelen.


Interactieve ansichtkaarten

Kun je jezelf terugvinden? Bekijk hier het fotoalbum.

Speciale dank aan prof. dr. Wim Klinkert, hoogleraar Militaire Geschiedenis, Uni­versiteit van Amsterdam, Nederlandse Defensie Academie, Breda, voor zijn deskundige inbreng.