Op tweede pinksterdag 2014, Nassaudag, werd het boek van professor Vosters: “De Nederlanden in de Spaanse literatuur, van 1200 tot 1700”  door de Stichting Cultuurbehoud Breda gepresenteerd.

We mogen stellen dat dit zijn levenswerk is, na vijftig jaar onderzoek en het uitvorsen van informatie in vele internationale bibliotheken. Dr. Simon Vosters bewijst hiermede dat men enerzijds nooit te oud is om indruk te maken en dat de geschiedenis van meerdere kanten kan worden belicht en bekeken, dat de waarheid vele facetten kent en dat de beschrijving daarvan vaak subjectief is.

Dr. Vosters is zeer sterk in het duiden daarvan en geeft er als multivisionair op een subtiele, maar niet mis te verstane wijze een aaneenschakeling van voorbeelden van in zijn boek.

Om zich erin te verdiepen, zult u er wel even voor moeten gaan zitten, want het boek bevat liefst 864 pagina’s met heel veel historische en vaak unieke informatie, gelardeerd met fraaie anekdotes en 32 pagina’s mooie afbeeldingen.

Na het lezen van de prachtige vertellingen met vele literair-historische dwarsverbanden zult u een blijvend veranderde kijk behouden op de betekenis van ons land in de tijd van het jaar 1200 tot het jaar 1700, de tijd van de Zeventien Provinciën, de Opstand en de Tachtigjarige Oorlog, en later. Waar vijand ook een vriend kan zijn, waar naast oorlog en strijd ook handel en waardering voor elkaars mentaliteit, kunst en cultuur kan samengaan, waar zelfs wederzijds huwelijken werden gesloten. Ook hieruit blijkt volgens ons dat de waarheid vaak in het midden of elders ligt en uit vele componenten bestaat…
Bestellen

U kunt het boek bestellen met ons bestelformulier.

Neem voor meer informatie contact op via info@cultuurbehoudbreda.nl